lacomix

Kuća Miljković.

Vi ste ovde: CitySu team » Sajtovi » Kuća Miljković

Internet informacioni sistem „Kuća Miljković“ je sistem za prodaju nekretnina sa višeslojnom zaštitom korisnika. Različite hijararhije korisnika omogućavaju namenski prikaz podataka za određenu grupu korisnika koji se dele na: administratore, saradnike, klijente i obične posetioce.

Administratori i saradnici vide sve ponude, a klijenti i obični posetioci imaju uslovni prikaz u zavisnosti od dozvola koje im dodeli administrator.

Sistem je programiran pod LAMP okruženjem na Unix platformi koristeći MySQL bazu preko PHP-a, čiji je frontend izrađen u HTML5, CSS3 i Javascript programskim jezicima koristeći najpopularniju jQuery biblioteku.

U samom frontend prikazu su implementirani i backend elementi koji se prikazuju prilikom namenske potrebe korisnika, odnosno povezan je sa hijerarhijom korisnika.

U sistem je implementiran AddThis sistem za podelu, Google Analitika, a urađena je i SEO optimizacija na osnovu „Yoast“ algoritma koji je podložan najnovijem Hummingbird algoritmu koji je izdao Google.

Svi meta tagovi, kao i namenski Faceboog Open Graph tagovi se automatski popunjavaju i generišu. Ključne reči se generišu na osnovu male skripte koja automatski uzima iz opisa 100 najčešće korišćenih reči koje su duže od 4 karaktera i slaže ih od najčešće korišćene do najmanje korišćene.

Sve slike koje se nalaze na sistemu se generišu putem biblioteke „Thim thumb“ kako bi se rasteretio server, ubrzao pristup krajnjem korisniku i samim tim ubrzao kompletan rad sistema.

Pored svih standardnih prikaza, napravljeni su prikazi za štampu namenski izveštaji koji se kasnije mogu upotrebiti kao ovlašćeni dokumenti prilikom kupo-prodaje nekretnina.